Recept

Sushi su / sushivinäger

Lite hjälp på traven att blanda sushi su?

Till 1 dunk vinäger kan man bland annat ha;

11-12 kg socker
1 kg salt
1 st färsk citron
1 st konbu (alg)

Se till att allt salt och socker lösts upp, antingen genom att koka eller att låta stå tills det lösts upp (blanda då och då). Kan med fördel hällas tillbaka i dunken igen.

Vi har flera olika vinäger att välja mellan, ring oss för tips!

 

Sashimisallad

Sahimisallad
Enkelt att tillaga, färgglatt upplägg. Grunda bara med valfri salladsblad (isbergssallad, ruccola, rödbetsskott, baby spenat mm).

Vi toppade med:
Goma wakame/sjögrässallad
Strimlad tamago/omelett
Snow crab imitation
Strimlad ika/10-armad bläckfisk
Tonfisk (Ecuador)
Ama ebi/råräka

Sen hällde vi lite wasabi-yuzu dressing över. Shisodressing passa väldigt bra om man vill ha lite mildare smak.

Serverat i en av våra nya skålar!